Bli med inn på treningsrommet til Team Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen løper på tredemølle
Henrik Ingebrigtsen løper på tredemølle

Henrik Ingebrigtsen har i mange år vært i verdenstoppen i mellomdistanseløp. Mye av grunnlaget har han gjort på treningsrommet hos familien.

Nå har Henrik innredet treningsrom hjemme i sitt nybygde hus i Sandnes.

Der har han det treningsutstyret som trengs for å fortsette å kjempe i verdenstoppen.

I tillegg til en tradisjonell tredemølle, har Henrik en lamellmølle, som er en tredemølle med et annerledes løpebånd. Det er det flere grunner til.

– Den er litt tyngre å løpe på. Den gir mindre respons, men har bedre demping. Fungerer veldig bra til mengdetrening og i grunntreningsperioden, forklarer Henrik om Sportsmaster Alpha Runner HD.

Henrik Ingebrigtsen sitt treningsrom hjemme
Henrik Ingebrigtsen trener løpsspesifikk styrke

På treningsrommet har Henrik også et frittstående rack, vektstang og vektskiver til å trene løpsspesifikk styrketrening på særlig forside og bakside lår, setemuskulatur og leggmusklene. Han har også et sett justerbare manualer, MX30, som man enkelt kan endre vekten på selv.

Jakob Ingebrigtsens tredemølle

Selv om Jakob Ingebrigtsen bor i en leilighet i Sandnes, har han prioritert å få på plass en tredemølle hjemme. Den har han plassert på den innglassede balkongen.

– Jeg bruker tredemølla mest på morgenen, når jeg løper dobbel terskel eller på morgenintervall med treminutters eller seksminutters drag, sier Jakob.

Sportsmaster Alpha Runner HD har makshastighet på 25 km/t og har stigning på 0-20%. Når Jakob bruker den til trening, løper han stort sett på 20-23 km/t.

– Der fungerer den ekstremt bra. Den føles veldig kraftig og god respons i båndet, og gjør sånn at jeg kan få best mulig kvalitet på de øktene jeg trenger.

Jakob Ingebrigtsen trener på Sportsmaster Alpha Runner HD hjemme

Sportsmaster Alpha Runner HD

Sportsmaster ellipsemaskin E520

Fleksimanual MX30

Pivot 460 Frittstående vektstativ